5 redenen om yerba mate te drinken
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

5 redenen om yerba mate te drinken

Het wordt steeds bekender in Nederland: yerba mate! Een warme drankje gedronken uit een Argentijnse flespompoen. Wat is Maté en waarom moet jij het proberen?! Hier 5 redenen om yerba mate te ontdekken!

1. Yerba Mate zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten

Maté staat bekend om haar gezonde eigenschappen. Vele vitamines, mineralen en antioxidanten die het lichaam dagelijks nodig heeft, zijn terug te vinden in een pompoentje Maté! Vitamines A, B1, B2, B3, B5, C, E en K, Calcium, Ijzer, Magnesium en tientallen antioxidanten krijg je binnen met 1 pompoentje Maté! In Argentinië wordt het dan ook wel de ‘liquid vegetable’ genoemd.

2. Mateïne: Natuurlijke boost

Maté geeft een constante energie-boost. Maté bevat cafeïne en velen alkoïden en oliën . Dit zorgt voor een constante en langzame opbouw van energie en het mooiste: Geen cafeïne crash! Het effect wat de cafeïne op je lichaam heeft is anders dan koffie en daarom wordt de combinatie van de alkoïden, oliën en cafeïne ookwel als verzamelnaam Mateïne genoemd. Lees meer HIER! Voel je goed en gefocust, de hele dag door!

3. Maté kan je meerdere keren hervullen

De smaak van de Maté en de goede eigenschappen blijven aanwezig in de Maté als je hem opnieuw vult met water!. Door vaker bij te vullen, haal je het optimale uit de Maté en krijg je elke vitamine, mineraal en antioxidant binnen. De eerste kop Maté is altijd het sterkst en heeft de meest bittere smaak. De Maté fijnproevers genieten dan ook het meest van de 2e en 3e kop, hier komt elke smaak het meest tot haar recht en kun je volop genieten. Elke kop Maté kan wel 5x bijgevuld met water worden! Uiteraard wordt de smaak steeds milder.

4. Volledig natuurlijke ingrediënten en smaak

De yerba mate van Mr. Maté is natuurlijk geoogst en gedroogd. Rechtstreeks van de Matéboom in jouw calabaza. De blends van Mr. Maté bevatten geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. We maken enkel gebruik van 100% natuurlijke ingrediënten die de smaak van de Maté perfect complementeren. Zo zorgt de sereh in de Fresh Lemon blend voor een zachte afdronk en de gedroogde mango voor de unieke mango smaak in de tropical mango blend!

5. Unieke beleving

Yerba mate heeft een onwijs unieke smaak. Het is avontuurlijk, kruidig en geheel natuurlijk. De eerste keer zal je moeten wennen aan de smaak van Maté. Al snel merk je dat deze smaak helemaal niet zo gek is als je dacht en begin je het te waarderen. Ook zijn al onze blends unieke smaakbelevingen, waarbij voor iedereen een favoriete smaak tussen zit! Heb jij ze al geproefd?
Daarnaast drink je Maté traditioneel uit een natuurlijke Calabazamet een bombilla! De calabaza is een gedroogde flespompoen en een bombilla een filterrietje. Ontdek het zelf in de shop!

Dit zijn 5 redenen om te beginnen aan yerba mate. Wil je nu van start? Koop van Mr. Maté een starterspakket inclusief: Calabaza (pompoen), bombilla (filterrietje), een Maté-spoon & onze unieke natuurlijke yerba mate blends!

Ontdek meer Maté Stories