No pumpkin, no party!

Wat is yerba mate? Dat begint bij de calabaza. De Mr. Maté calabaza is een Argentijnse, uitgeholde flespompoen met een rand van duurzaam ‘Nieuwzilver’.  

Het is dé manier om Maté te drinken. De smaak van Maté trekt in de calabaza, waardoor je Maté steeds lekkerder wordt naarmate je deze langer gebruikt! Elke calabaza is 100% natuurlijk en daarom uniek. Ze verschillen in grootte, kleur en de een is egaler dan de ander. Een calabaza is geen fan van de vaatwasser! Ontdek meer over de Calabaza op Calabaza care.

yerba mate kalebas gourd pompoen

How to Maté?

calabaza gevuld met mate icon

1.

Fill that pumpkin!

calabaza schudden met yerba mate drinken icon

2.

Shake it baby!

calabaza met bombilla en yerba mate icon

3.

Bombilla time!

calabaza met water schenken mate drinken icon

4.

poor it hot!

mate inschenken water drinken gezonde yerba mate

show me the maté!

Hoe bereid ik een perfecte Maté?

Stap 1: Vul jouw calabaza met je favoriete Mr. Maté blend. Wij raden 1 tot 2 maté schepjes (5-10 gram) voor een beginner aan. 

Stap 2: Plaats je hand op de opening van de Mr Maté calabaza en schudt de Maté heen en weer. Fijne Maté deeltjes liggen nu op je hand, klop deze af!

Stap 3: Draai je calabaza zodat alle Mate naar één kant ligt. Leg de bombilla voorzichtig op de Maté.

Stap 4: Giet heet (niet kokend! – 70 ºC) water over de bombilla. Niet roeren. Laat een deel van de Maté bladeren droog zodat deze hun smaak behouden. Laat niet trekken. Drink voorzichtig (!) uit de bombilla.

Gooi Mate niet weg, vul calabaza tot 5x bij met heet water!

Bombilla & Maté Spoon - de beste vrienden van jouw Maté

Losse Maté blaadjes drinken is niet ideaal, daarom helpt de bombilla (filterrietje) jou om jouw favoriete Mr. Maté blend te drinken zonder dat je losse blaadjes binnen krijgt. Onze bombillas zijn gemaakt van RVS en kunnen dus gewoon in de vaatwasser! Soms komt er een klein vezeltje door de bombilla heen, geen zorgen: dit is alleen maar gezond…

De Maté Spoon is de ideale manier om jouw Maté te doseren. Hij past precies in onze zakjes en heeft een handige clip zodat je hem aan de Maté verpakking vast kan clippen!

yerba mate kalebas en spoon en bombilla

#yesfilter

yerba mate stories in park

Feel better with maté!

Maté: Superfood vol antioxidanten

Maté is een volledig natuurlijke superfood uit Zuid-Amerika. Met elke slok Maté krijg je een flinke hoeveelheid aan vitaminen en antioxidanten binnen. Deze versterken jouw immuunsysteem en geven je een goed gevoel! 

Naast de vele vitamines en antioxidanten, bevat dit heerlijke drankje Mateïne. Deze Mateïne geeft je een langdurige energie-boost en stimuleert je hersenen, waardoor het perfect is voor tijdens het werken of studeren!