Maté Energy Balls
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maté Energy Balls

Op zoek naar een lekkere en gezonde snack? Dan zijn Maté Energy Balls wat voor jou! 

Je kent deze gezonde snack misschien als bliss balls of protein balls maar je kent ze zeker nog niet met Maté… Deze hippe, gezonde foodtrend is haast niet meer weg te denken uit Nederland. Overal zie je ze voorbij komen en ze worden veel thuis gemaakt. Wij weten ook waarom: het is écht heel makkelijk en daarnaast super lekker! Deze Maté energy balls zijn vullend en heerlijk zoet, maar ook enorm gezond. De Maté maakt deze energy balls nog krachtiger en voegt een heerlijke, subtiele Maté smaak toe! Je kunt van deze Maté Energy balls genieten als tussendoortje, als ontbijt of als extra boost voor tijdens het sporten!

Ingrediënten:
Dit recept is volledig vegan, bevat alleen uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is goed voor ongeveer 6 Maté Energy Balls. 

100 gr Walnoten
30 gram kokossnippers (gedroogd)
4 Medjoul dadels
0,5 tl grof zeezout
1 tl vanille extract/aroma
15 ml Mr. Maté original (sterk gezet)
Toppings (optioneel): extra walnoten, gedroogde kokos of cacao poeder.

  1. Zet een sterk kopje Maté van de Mr. Maté Original blend. Circa 3 schepjes op 40 ml heet water en laat de maté 5 minuten trekken. Filter hierna de maté uit het water.
  2. Doe de walnoten en de kokossnippers in een blender en vermaal tot de walnoten kruimelig zijn. Dit kan eventueel ook met een staafmixer.
  3. Ontpit de dadels.
  4. Voeg nu het Maté water samen met de dadels, het zout en het vanille extract toe aan de walnoten. Blijf net zo lang vermalen tot het mengsel plakkerig is.
  5. Haal het mengsel uit de blender en maak hier met je handen balletjes van.
  6. Leg de Energy balls 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven.

Tip: Eventueel kan je de ballen hierna nog door de kokos of walnootkruimels rollen: leuk én lekker.

De Maté Energy Balls kunnen een week bewaard worden in de koelkast en kunnen ook ingevroren worden! Enjoy!

Ontdek meer Maté Stories