Een Calabaza Curen?

Een échte Maté drinker geniet van Mr. Maté blends uit een natuurlijke flespompoen. Soms blijft er vruchtvlees van de pompoen of zelfs pompoenpitten in de calabaza zitten. Het vruchtvlees kan een bittere smaak afgeven aan de Maté. Daarom maken wij onze Calabazas vóór gebruik goed schoon. Wat houdt een Calabaza curen in?

Calabaza curen

Het curen of ‘behandelen’ van de calabaza is een handige manier om de calabaza uit te harden en het bittere vruchtvlees uit de calabaza te verwijderen. Daarnaast kost bijna geen moeite! Waarom curen?

  1. Het verwijdert het (bittere) vruchtvlees van de calabaza.
  2. De calabazas worden uitgehard waardoor ze minder snel lekken.
  3. Het verbetert de smaak van de Maté.

Curen is bij de Mr. Maté calabaza NIET noodzakelijk. Wij behandelen de calabazas zodat ze direct klaar voor gebruik zijn! Vindt je de Maté nog bitter of zie je nog veel losse schilletjes? Dan kun je de Calabaza nog extra curen.

Zo cure jij jouw calabaza:

  1. Doe heet water in de calabaza, laat 10 minuutjes staan en schraap vervolgens de binnenkant van de calabaza grondig met je bombilla of een lepel. Haal het zachte vruchtvlees uit de calabaza tot er niets meer uit komt.
  2. Nu begin je met curen: Doe 3-4 schepjes (of een try-out zakje) van de Mr. Maté Original in de Calabaza. Giet bijna kokend water over de Maté heen en laat staan. De smaak van de Maté trekt nu in de calabaza. Laat de Maté een uur staan, hoe langer hoe beter.
  3. Na het curen leeg je de calabaza en spoel je hem nogmaals om. Schraap eventueel voor de laatste keer de Calabaza schoon en verwijder overgebleven vruchtvlees. Laat de calabaza goed uitlekken en drogen op een warme plek (zet hem bijvoorbeeld op de vensterbank in het zonnetje 🌞)
  4. De calabaza is uitgehard, heeft de smaak van de Maté opgenomen en is ready voor gebruik!

De Calabaza is natuurlijk

Elke Calabaza is uniek omdat het een natuurproduct is. Sommige bevatten bijna geen vruchtvlees en zijn volledig leeg, anderen bevatten zelfs nog pompoenpitten. Bij Mr. Maté behandelen we onze Calabaza’s grondig voordat jij hier je eerste Maté uit drinkt! Hierdoor hebben de Mr. Maté Calabazas een neutrale smaak. Zorg wel dat je hem voor gebruik altijd even omspoelt.

Klinkt dit allemaal te ingewikkeld? Onze Calabazas zijn ready voor gebruik. Geen curen nodig!

Heb je nog vragen over curen, Maté of de Mr. Maté Calabaza? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar klantenservice@mistermate.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer