Luchtige Amerikaanse Maté-Pancakes recept

Wie houdt er nou niet van Pancakes? Begin je (zon)dag goed met dit fantastische brunch recept! Deze Maté Pancakes zijn naast erg lekker ook super gezond. Wat zal je huisgenoot of vriend(in) blij met je zijn als je deze pancake-stack op tafel zet!

Ingrediënten:

Dit recept is goed voor ongeveer 6 Maté Pancakes, precies het juiste aantal voor een perfecte pancake-stack!

40gr Havermout
1 banaan
1 ei
1tl bakpoeder
20g Mr. Maté Lemon Mint
Toppings (optioneel): een extra banaan, blauwe bessen, kokosrasp en Maple syrup.

Voor een sterkere citroensmaak, kun je een eetlepel citroensap toevoegen.

  1. Zet de Mr. Maté Fresh Lemon: Deze moet extra sterk gezet zijn. Doe 4 scheppen (20 gram) in een glas en giet hier een half kopje heet water over (125 ml). Laat dit vervolgens afkoelen. Filter de Matéblaadjes uit het glas met een zeef.
  2. Snij de banaan in plakjes.
  3. Maak het beslag: Voeg de havermout, banaan, het maté-water en het ei toe aan een kom en blend met een keukenmachine of staafmixer. Blend totdat er een egaal beslag overblijft, zonder klontjes of stukjes havermout. Het beslag zal wat dikker zijn dan je gewend bent van je Koopmans pannenkoeken!
  4. Verwarm een beetje roomboter (of olie) in een koekenpan.
  5. Voeg het beslag toe aan de pan, je kunt ze zo dik en groot bakken als je zelf wil!
  6. Bak 2-3 min per kant of tot mooi goud-bruin(groen).

Bak tot het beslag op is en maak een mooie pancake-stack! Maak op toppings naar keuze, zoals vers fruit en maple syrup.

Geniet van jouw luchtige Amerikaanse Maté-Pancakes!

Ontdek meer