How to Maté?

Snel en makkelijk

Je kunt Maté op veel manieren bereiden. Om aan de smaak te wennen raden we je aan om Maté eerst zo te drinken. Makkelijk en snel, geniet je in no-time van je eerste maté.

Zo maak je 'm:

1. Voeg 5-10 gram Maté toe aan je calabaza (1-2 Mr. Maté Spoons) 
2. Place the filter straw (bombilla) in the calabaza
3. Vul je calabaza met heet water (75-80 ºC)
4. Geniet & vul bij met water tot de Maté zijn smaak verliest!

Maté traditioneel
bereiden

Ben je klaar voor de traditionele manier van maté bereiden?
Je Zuid-Amerikaanse vrienden (en wij) zullen trots op je zijn! 

Bekijk de video hoe een echte matero zijn yerba maté zet!
Tip: Als je niet verder komt dan 'Hola Supermercado', zet dan de ondertiteling aan.

Calabaza care

Calabazas zijn unieke natuurproducten en verschillen daarom in kleur, maat en vorm. 
Het is belangrijk dat je goed voor je calabaza zorgt, door 'm na elk gebruik schoon te maken.
Calabazas houden niet van de vaatwasser!

Zo maak je 'm schoon:

Empty your Mr. Maté Calabaza after use

1.

Leeg je calabaza

Clean your calabaza by rinsing with water

2.

Spoel om met water
(Geen zeep!)

Put calabaza on bombilla to let water leak out

3.

Zet calabaza op de bombilla om het water er uit te laten lekken

Let calabaza dry on a dry place, so all water evaporates

4.

Laat volledig drogen en bewaar op een droge plek

Maté Do's

Om een echte matero te worden, zijn er aan aantal dingen die je (niet) moet doen. 

1. Vul je Maté bij

Maté behoudt smaak, vul bij met water en gooi de blaadjes niet na één kopje weg.

2. Deel met vrienden

Maté drinken is een sociale bezigheid. Neem je Maté mee naar je favoriete plek en deel hem met vrienden! 

3. Drink tijdens werk of studie

Maté werkt stimulerend en bevorderd de focus. Perfect om die zware maandagen te overleven!

Maté Dont's

1. Don't Move the bombilla!

Door de bombilla niet te roeren of te verplaatsen, voorkom je dat err kleine Maté-deeltjes door de bombilla in je mond komen. 

2. Laat Maté niet trekken

Drink meteen. Als je Maté te lang laat trekken, krijgt het een hele sterke smaak.

3. Gebruik geen kokend water

Kokend water maakt de Maté bitter en verbrandt kostbare antioxidanten.