Maté Maple latte

Maak een feel-good Maté Maple latte! Dat kan helemaal vegan en is goddelijk lekker... Maple syrup bevat veel antioxidanten en is een goede vervanger voor suiker. Het is een stuk gezonder dan de normale suiker. Dit recept is ook lekker zonder de maple syrup!

De yerba mate geeft en lichtgroene kleur aan deze Latte en natuurlijk de karakteristieke smaak. Het geeft ook een enorme healthy-boost aan de Latte. Wij raden aan om voor dit recept onze Mr. Maté original blend te gebruiken, deze heeft de originele Maté smaak en geeft de mooiste groene kleur aan jouw Maté Maple Latte! Maar heb je meer zin in een warme winter smaak? Gebruik onze Warm Winter Blend. Deze blend voegt een lichte kaneel smaak toe aan je latte. Uiteraard is het ook mogelijk met al onze andere blends!

Vegan Maté Maple Latte

Het recept maken wij vegan door hem te maken met amandelmelk. Amandelmelk geeft ook een lekkere smaak aan het drankje en combineert goed met de Maté. Heb je dat niet in huis? Het recept kan op dezelfde manier gemaakt worden met melk.

ingredients

Dit recept is voor 2 grote glazen.

200 ml water
1 Mr. Maté Blend
500 ml almond milk
1 vanilla bean (or 1 tsp vanilla powder)
2 teaspoons maple syrup (optional
If craving one, a cookie or a piece of cake!

  1. Put 2-3 scoops of a Mr. Maté Blend in a glass and pour 200 ml of hot (almost boiling) water over the Maté.
  2. Let it steep for 5 minutes and filter the Maté leaves from the water.
  3. Heat 400ml almond milk in a pan, together with the vanilla bean (cut open) and the maple syrup. Don’t let the milk cook!
  4. Make foam from the remaining almond milk in a milk frother
  5. Remove the vanilla bean.
  6. Pour the milk into the Maté water and top with the milk foam!

Share your creation on Facebook and Instagram and tag us!

Ontdek meer