Sinaasappel Tereré: het perfecte brunch drankje

Tere… wat? Tereré is simpelweg yerba maté, maar dan koud gedronken! In de warme Zuid-Amerikaanse zomers wordt maté vaak koud gedronken. Locals kunnen geen dag zonder hun geliefde Maté. Een warme thee-achtige drank is dan ook niet altijd de eerste keuze bij 35°C. Dus vullen ze hun Mate met een glas ijskoud water. Eigenlijk dus een mooi woord voor ice-maté: Tereré.

Dit recept gaat nog een stapje verder! Koude maté is heerlijk als het warm is. Maar Tereré met ijskoude, vers geperste sinaasappelsap is nog lekkerder! Yerba maté gaat heel goed samen met de zoete en frisse smaak van vers sinaasappelsap. Heerlijk op een warme zomerdag & perfect voor je zondag brunch!

Ingrediënten

1l Verse sinaasappelsap (zonder vruchtvlees)
Ijsklontjes
Mr. Maté Original (15-25 gram)
Optioneel: Verse munt & sinaasappel

Zo maak je 'm:

Dit recept is super simpel. Binnen de kortste keren geniet je van je Sinaasappel Tereré!

  1. Vul een glas met ijsblokjes en plaats de bombilla 
  2. Vul het glas met koude sinaasappelsap
  3. Voeg 15-25 gram Maté toe (3-5 Maté Spoons) en laat 1 minuut trekken
  4. Garneer met munt blaadjes en een partje sinaasappel
  5. Drink door de bombilla & geniet! 

Op? Vul je glas dan tot 5x bij met sinaasappelsap. De maté behoudt goed zijn smaak!

Deel je Sinaasappel Tereré met ons op Instagram (@mistermate).

Ontdek meer