Sinaasappel terere
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sinaasappel tereré

Tere… wat? Tereré, ook wel yerba mate op een koude manier gedronken. Want wist je dat maté koud gedronken kan worden? Argentijnen noemen een koud glas water met ijs en yerba mate tereré. Eigenlijk is het mooi woord voor een ice-maté! Dit recept gaat over sinaasappel terere.

Dit recept maakt de tereré nog wat lekkerder! Tereré met ijskoude verse sinaasappel sap. De unieke smaak van de yerba mate gaat zeer goed samen met de zoete smaak van vers sinaasappelsap. Heerlijk op een warme dag maar ook lekker op de bank thuis!

Ingrediënten

1 liter vers sinaasappelsap
IJsblokjes
Mr. Maté Original blend (ook lekker met de Mr. Maté Spicy Guaraná & Ginger blend!)
evt. Verse munt en sinaasappel

  1. Zet een kan met het verse sinaasappelsap en ijsblokjes koud in de koelkast
  2. Vul een glas met ijsblokjes en je bombilla.
  3. Schenk het ijskoude sinaasappelsap in het glas maar niet helemaal vol!
  4. Doe 3 schepjes van de maté spoon (15 g) in het glas en laat 30 seconden trekken.
  5. Garneer met verse munt en sinaasappel.
  6. Disfruta! Geniet!
  7. Op? Vul tot wel 5x bij met sinaasappelsap, de smaak van de maté blijft goed

Maak een foto van jouw creatie of heb je nog tips voor ons? Laat het ons weten via onze Instagram!

Ontdek meer Maté Stories