Zet in een handomdraai een makkelijk vegan dessert op tafel. Want wist je dat Vegan Maté Panna Cotta echt heel makkelijk is om te maken? Nóg lekkerder is een panna cotta met vers fruit erop. In dit recept hebben wij verse passievrucht gebruikt voor een lekkere zoete twist én het ziet er nog lekkerder uit.
Normaal gesproken maak je Panna Cotta met slagroom en gelatine. In dit recept vervangen we de slagroom door plantaardige slagroom en kokosmelk en de gelatine door Agar Agar. Agar agar is plantaardig en is gemaakt van zeewier. In landen zoals Maleisië en Japan wordt het erg veel gebruikt als vervanger voor gelatine. Daarnaast is het ook erg makkelijk om te gebruiken! Agar Agar kan je tegenwoordig gewoon kopen bij je plaatselijke supermarkt.
Ingrediënten
Dit recept is goed voor 4 kleine bakjes Panna Cotta en is Vegan.
15 Gram Mr. Maté Fresh Lemon Blend of een andere Blend naar keuze
250 ml Plantaardige slagroom
250 ml Kokosmelk
50 gram suiker
2 tl witte Agar Agar
1 tl Vanille aroma of ½ vanillestokje
Opmaak: passievrucht (1 per bakje) of ander vers fruit.
- Verwarm de plantaardige slagroom, de kokosmelk, het suiker en de Maté blend roerend in een pannetje. Laat het mengsel niet koken.
- Meng in een apart bakje de Agar Agar met een beetje heet water tot één geheel.
- Filter de Maté met een zeefje uit het roommengsel, na ongeveer 5 minuten verwarmen.
- Meng de Agar Agar met het roommengsel al roerend.
- Giet vervolgens het mengsel in 4 glaasjes en laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Maak de Vegan Maté Panna Cotta de volgende dag op met de passievrucht en geniet!