More than just a drink!

Maté is nieuw in Nederland! Yerba mate is gezond en wordt ook de ‘liquid vegetable’ genoemd door de grote hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten die het bevat. Daarnaast bevat het drankje Mateïne, die je een lekker fit gevoel geeft de gehele dag, zonder ‘koffie-crash’! 

yerba mate gezond lach
yerba mate plant natuurlijk blaadjes

Superfood?

Maté is een superfood vol vitaminen, mineralen en antioxidanten!

Yerba (betekenis = kruid) mate is gedroogd blad van de Matéplant, afkomstig uit Zuid-Amerika. Yerba mate bevat zelfs 30% meer antioxidanten dan groene thee

Deze antioxidanten zijn onder meer verantwoordelijk voor het boosten van het imuunsysteem, verlichten van stress en het remmen van ontstekingen in het lichaam.

Kortom, Maté is een super gezond drankje!

Mateïne - een natuurlijke energie-bron zonder crash!

 Mateïne, een soort cafeïne. Door een combinatie van zogeheten ‘alkaloïden’ en de vele antioxidanten, wordt mateïne minder snel in je lichaam opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je geen snelle, korte energy-rush krijgt, maar een langzaam toenemende energie die ook langzaam weer afbouwt: geen koffie-crash dus! 

Mateïne geeft je dus langdurige focus en stimuleert je hersenen, perfect voor wanneer je net wat extra motivatie nodig hebt!

Yerba mate geeft energie grafiek veel beter dan koffie

Who the f*ck needs Coffee?

A maté a day...

Energy

Antioxidant

Natuurlijk

boost

Feel good

Relax

yerba mate guarani stam argentinie drinken

The drink of the gods

De rijke geschiedenis van yerba mate

Yerba mate is voor ons Europeanen iets nieuws, maar in Zuid-Amerika is Maté overal. Maté wordt al duizenden jaren  gedronken door inheemse stammen zoals de Guarani. . Na de inval van de Spanjaarden, verspreidde Maté zich snel en groeide het uit tot het meest populaire drankje van het continent.

In landen als Argentinië, Uruguay en Paraguay is Maté vandaag de dag niet weg te denken uit het dagelijks leven. En net als Avocados en Quinoa, komen Zuid-Amerika’s best kept secrets vanzelf naar Europa!